Rólunk

ngm.jpgNagy Gábor Miklós közgazdász, újságíró, kommunikációs szakértő. Diplomáját 1999-ben vehette át a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen. 2007 óta foglalkozik PR- és kommunikációs, valamint sajtókapcsolati tanácsadással, szövegírással, illetve rendezvényszervezéshez kapcsolódó feladatokkal elsősorban az európai uniós vagy más pályázati támogatással megvalósuló projektek, fejlesztési programok kapcsán.

Csaknem tíz éven át dolgozott gazdasági újságíróként, szerkesztőként. Az európai integráció érdekében végzett munkáját az Európai Bizottság Magyarországi Delegációja 2001-ben Robert Schuman-oklevéllel ismerte el.

Két éven át a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat kommunikációs menedzseri feladatait látta el. Munkája nagy részét az önkormányzat sajtókapcsolatainak aktív menedzselése, sajtótájékoztatók szervezése, valamint sajtóközlemények írása és kiadása tette ki.

Ezt követően másfél évig a Nemzeti Fejlesztési Hivatal, majd Ügynökség kommunikációs főosztályát vezette. Feladatai közé országos reklámkampányok előkészítése, valamint a 2007–2013-as időszak fejlesztési terve társadalmi egyeztetésének megszervezése tartozott, emellett az NFÜ sajtófőnöki feladatait is ellátta.

A közigazgatást elhagyva saját vállalkozásba fogott. 2006-tól 2010-ig ő állította össze a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sajtóközleményeinek jelentős részét, és akkoriban, valamint 2014-ben ismét több fejlesztéspolitikai témájú kiadványt, illetve könyvet írt, illetve szerkesztett az NFÜ megbízásából.

Csaknem öt évig könyvszerkesztőként és PR-felelősként dolgozott a TAS Kiadónak, felelős szerkesztője volt többek között a Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach magyar és angol nyelvű köteteinek, valamint szerkesztője volt az Igenis, miniszter úr című angol politikai szatíra első magyar nyelvű kiadásának is. Emellett számos könyv és kiadvány szerzője, szövegírója, illetve szerkesztője.

2007 májusa óta az egyik legpatinásabb magyar civil szervezet, a Magyar Közgazdasági Társaság titkárságvezetője, a feladatai közé egyebek mellett konferenciák, szakmai rendezvények szervezése és az azokhoz kapcsolódó sajtófőnöki és PR-feladatok ellátása tartozik.

Az elmúlt években több európai uniós társfinanszírozással megvalósuló projekt kommunikációjában is segédkezett: a feladatai közé tartozott a többi között a fertődi Esterházy-kastély, az Edelényi Kastélysziget és a majki Kamalduli-remeteség EU-projektjének PR- és sajtókapcsolati, valamint honlapszerkesztői feladatainak ellátása, de szervezett már tanulmányutat újságíróknak a Dél-Alföld fürdőinek és fürdővárosainak megismertetésére is, ugyancsak egy európai uniós projekt keretében. 2013-ban és 2014-ben többek között az Eszterházi Vigasságok fesztiválsorozat sajtókapcsolatait és internetes megjelenéseit menedzselte.

2013 és 2015 között az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. megbízásából, a FoglalkoztaTárs kiemelt projekt keretében, közösségi kapcsolatokért felelős szaktanácsadóként nyújtott segítséget különböző, hátrányos helyzetű csoportokat érintő, képzési és foglalkoztatási célú projektek kommunikációjához, emellett „A Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése” című KÖZOP-projekt kommunikációjában is aktívan közreműködött.

Jelenleg a Nemzeti Klímaadaptációs Hálózat kialakítását célzó, izlandi, liechtensteini és norvég pályázati támogatással megvalósított, országos képzési program sajtókommunikációjában közreműködik.

Az elmúlt években több alkalommal tartott on-line marketing, PR és kommunikáció, valamint sajtó-műfajelméleti témájú előadásokat, kurzusokat a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Helyi Lapok Szakosztálya és a Média Provincia Egyesület képzésein, valamint a MÚOSZ és a TÖOSZ közös konferenciáin, elsősorban önkormányzati PR-ral foglalkozó szakemberek és a helyi médiában dolgozó újságírók számára.

Szakmai önéletrajz (pdf)